torsdag 17 december 2009

Torsdagens tankeställning

Det är märkligt det här med folk, som envisas med att ha en mobil, men de kan fan inte svara på ett sms, eller när någon ringer. Vad är då vitsen? Ibland kan det hända, att de efter några dagar, eller om det vill sig "illa" några veckor, ringer och säger: "Hej, jag såg att du hade ringt" eller "Hej, jag fick ditt sms". Jag tror de har missuppfattat syftet med en mobil, och ledord som kommunikation och framförhållning.

5 kommentarer:

Barnboksbloggen sa...

Fast man kanske inte har en mobil för att kunna nås i första hand utan för att kunna nå, tex om man får problem med bilen eller så. Eller så är man för upptagen för att hinna svara på telefon/sms.

Lindsey sa...

Kanske det, men då ska folk inte gnälla på att man aldrig hör av sig heller. Och det är ganska knepigt om man är upptagen 24/7 liksom. Det finns något som heter givande och tagande, och tillslut ledsnar man på att höra av sig, när man aldrig får någon respons tillbaks.

Erika sa...

Hoppas att du inte menar mig. Men när jag inte svarar så beror det på:
Dagtid: Jobbar
Kvällstid: Har glömt att ta upp mobilen ur ryggsäcken och ställa om den från ljudlös till normal.

Eller så beror det på att jag är utanför täckningsområdet eftersom jag har Telesnor.

Eller så vill jag helt enkelt inte svara när du ringer för du skäller ju alltid på mig =P

Kramen!

Lindsey sa...

Erika: Haha, nej vännen, jag syftar absolut inte på dig. Så det behöver du inte oroa dig för. Och om jag ringer, och du inte vill svara, så vet mitt synska jag det, så då fortsätter jag telefonterra dig, tills du blir så less att du måste svara ;O).

Barnboksbloggen sa...

Nej, det stämmer ju. Om man vill umgås hittar man ju ett sätt att göra det. Man kan ju inte vara upptagen 24/7 utan det finns alltid tid någonstans, det gäller bara att klämma in det. Prata i telefon på väg till jobbet/dagis, äta lunch på stan, umgås medan man gör något annat tex tränar eller handlar julklappar osv. Göra två flugor på smällen är alltid bra, då får man dubbelt så mycket gjort på hälften så lite tid, eller hur det nu var :-)