måndag 3 januari 2011

Nyårets sammanfattning

På torsdagsnatten begav jag och Rickard oss mot Stockholm för att fira in 2011. Dock som alltid med våran otur så hade givetvis SJ bestämt sig för att vara försenade. Är ni förvånade? Inte jag. Det blev ersättningsbuss ut till allas våran håla Vännäs, där vi fick vänta i 1 timma och 20 minuter innan tåget så sakteligen avgick från perrongen.

Vi anlände efter en förvånansvärt bra natts sömn till Stockholm och Rica Hotell i Gamla Stan. Eftersom vi kom fram redan på dagen så hann vi med både förfestande och yatzyspel, innan det så var dags vid 18:30-tiden att ta taxi till "Wallmans". Showen var bra, maten var helt ok, speciellt hummersoppan. Men mitt och Rickards bordssällskap kan iaf jag ifrågasätta. Vi bestämde oss för att strax efter 22 åka tillbaks till hotellet för att skåla i "Louis Roeder" och kolla fyrverkerier från hotellets takterass. Jag blev så trött av allt att jag somnade där någon gång efter tolvslaget.

Lördagsmorgon inleddes med en ganska så intetsägande hotellfrukost. Men det var nog lika bra det, med tanke på att både jag och Rickard var ganska så bakis sedan gårdagens baluns. Några timmars vilande på hotellrummet så var vi fit-for-fight igen när vi kom till Centralen vid 14:30-tiden. Där huserade vi på "Olles" med några öl, för att fördriva tiden tills tåget skulle avgå.

För en gångs skull var tåget i tid, så allt frid och fröjd. Några timmars sömn under natten, men när vi vaknade av larmet vid 03:30 får vi veta att vi tydligen ska ta nattbuss IGEN till Umeå. Vi fick förklaringen att det finns bara två lok i hela världen som kan köra in till Umeå Östra. Ett av dessa var trasiga, och fråga mig inte hur det kommer sig att de gör lok som bara kan köra på vissa ställen.

Vi har nu hunnit avverka varsin dag på jobbet och vardagen är sig lik. Men det blir en lugn vecka, då det snart är helg igen =O).

På återseende.

Lindsey

1 kommentar:

Erika sa...

Många tåg som köps in till sverige är tillverkade i länder där vintrarna inte är som här. Så därför fungerar de inte så bra när vi har vinter.
Skulle nog vara helt annat om tågen tillverkades här i sverige efter de förutsättningar som vi har.