söndag 17 augusti 2008

Hamnparken i Övik ska rustas upp

Övik är en stad som har expanderat enormt under de senaste åren, detta genom bla bredare utbud av gallerior, caféer och även tack vare en positivt ökad siffra i antalet invånare.

Det planeras således för fullt i ytterligare projekt såsom att bygga flera byggnader som skall inhysa bla studentlgh och dyra bostadsrätter nere vid hamnen, där endast de välbärgade invånarna kommer att ha råd att bo. Som grädden på moset så skall även en form av konserthall/operahus att byggas, med inspiration från den otroligt vackra och kända flygeln som återfinns i Sydney-Australien.

Jag är absolut för en utveckling och fortsatt expandering av Övik och ser det som en positiv faktor för stadens överlevnad och existens. Däremot anser jag att det i en del av fallen tenderar att luta mer mot orealistiska drömmar än genomtänkta idéer som på lång sikt kommer att fungera och accepteras av Öviks befolkning.

Ett av dessa projekt, som jag anser är arbeta mot Öviks invånare istället för att bidra till en bättre stad, är den omstrukturering av Hamnparken, vilken skall enligt kommunens parkchef Elisabeth Strand Hübinett bli en trivsammare miljö att vistas i. Detta skall således förverkligas genom plantering av 15 träd i varierande storlekar, en körsbärsallé samt vårlökar.

Det jag personligen ifrågasätter är var den trivsamma miljön infinner sig, då de tidigare öppna ytorna kommer att minskas betydligt. Istället får vi akta oss för att inte få en trädgren i ansiktet där vi går längs de tillrättade grusgångarna och beundrar det fina staketet som så fint satts upp för att skilja Hamnparken från Strandvägen. Nej, låt oss bevara de fina parker som finns, så att vi kan fortsätta ha våra picknickar i det gröna och studenterna sina champagnefrukostar med jordgubbar. Vill vi låta trädens grenar "smeka" våra ansikten kan vi sätta oss i en bil och åka upp till skogen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Annars kanske de där skossingarna finns på din skos webbshop så kika där om du inte hittar dem någon annanstans =)